Mmmm..... cookies...

Hjertestarter

Det har længe været et ønske at få en hjertestarter til Folkebo.

Hjertestarteren hænger nu ved hoveddøren på adressen Grundtvigsvej 58. Maskinen er stemmebetjent, og derfor er betjeningen ganske enkel.

Proces
I bestyrelsen blev vi enige om at ansøge Trygfonden og den 1. februar 2019 sendes ansøgningen afsted.

Den 28. maj 2019 får vi afslag – Trygfonden donerer over 100 hjertestartere om året og har mere end 1.000 ansøgere om året, men desværre blev vi ikke en af de udvalgte. I oktober 2019 besluttes det i hovedbestyrelsen, at alle tre afdelinger i fællesskab skal anskaffe en hjertestarter.

Afdeling 1 har stået for alt det praktiske omkring indhentning af tilbud, opsætning, instruktions-kursus mv.

Vores hjertestarter er købt hos Securitas og er en model CardiAid, som er en af markedets bedste. Sammen med hjertestarteren er indkøbt et skab med varme/kølefunktion. Der er serviceaftale tilknyttet til købet således, at hjertestarteren altid er funktionel – og hvis maskinen har været i brug, så får den et ekstra tjek.

Selve opsætningsarbejdet er udført af elektrikerfirmaet El Fyn, som har lavet opgaven helt gratis for Folkebo – så en stor tak til firmaet.

Hele processen har været tidskrævende og et stort logistisk arbejde – især afholdelse af instruktionskurset – hvor interessen for deltagelse var stor. Det betød, at kun en fra hver tilmeldt husstand kunne deltage. Des-værre da dagen oprandt blev 5 deltagere væk – lidt ærgerligt, da 5 fra ventelisten så kunne have fået bud-det.

Men til alles glæde er alt nu på plads, og vi har en rigtig god hjertestarter lige ved hånden, hvis det skulle blive nødvendigt.